Skogsbruk: Gårdens huvudsakliga inriktning är skogsbruk. Att hålla skogen välvårdad och fin har mycket hög prioritet. En stor del av skogen är uppskattad promenadmark. Dessvärre trivs inte harar i så välvårdad skog har vi fått höra. Så den är inte bra till harjakt :-) Men det finns både rådjur och älg.

Uthyrning:Granne till vår gård ligger den fastighet som vi kallar för Grindstugan. Det är ett bekvämt utrustat 2-plans hus på ca 95 kvm med allehanda moderna faciliteter. Grindstugan är uthyrd tillsvidare. 

Våra hundar: Med oss lever våra två hundar Meja och Riva. Meja är en kleiner münsterländer och Riva en jaktlabrador. Båda hundarna har levt hela sina liv här och är alldeles utmärkta vakthundar. Ser och hör allt! 


Våra betesdjur: Vi håller en flock med värmlands- och finullsfår samt en flock afrikanska dvärggetter. De har vi huvudsakligen för att hålla landskapet öppet på markerna närmast gården. De är inhägnade med 5-trådigt rovdjursstängsel då det förekommer både lo och varg här. Fåren planerar vi ingen mer lamning för, men vad gäller våra getter så kommer det kanske bli någon mer killning.

 

© Copyright 2020 Nilstuna Gård